Bentley Batur zet de toon

1mnd geleden

Beperkt tot 18 exemplaren en met een factuur van bijna 2 miljoen euro, kondigt de Bentley Batur de stijl aan van de toekomstige modellen van het merk. Inclusief degenen die overstappen op elektriciteit.

Bentley lanceerde een nieuw model op basis van de Continental GT coupé op het Pebble Beach Concours d'Elegance 2022. De in kleine serie gebouwde Batur (genoemd naar een Indonesische vulkaan op het eiland Bali) behoudt het silhouet van een grote, luxueuze coupé, maar zijn volledig nieuwe styling wijkt af van die van de Continental GT. Aan de voorzijde zijn de vier ronde koplampen vervangen door zeer taps toelopende lichtblokken, met daartussen een bredere grille. De achterkant is zeer agressief met fijne en lange lichtblokken en complexe vormen.

In feite is deze Batur de voorbode van de stijl van de toekomstige Bentleys, een stijl die ook de 100% elektrische versies zal kenmerken. De eerste komt in 2025.

Tot het zover is, ligt er onder de motorkap van de Batur een grote, krachtige verbrandingsmotor, in dit geval een 6.0 W12 met dubbele turbo, goed voor 740 pk. Dit is niets minder dan de krachtigste Bentley in de geschiedenis van het merk. Het chassis neemt logischerwijs de dynamische insteek van de Continental GT Speed over, inclusief achterwielbesturing.

Haast is niet geboden, alle exemplaren zijn al verkocht!

Bentley Batur zet de toon
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in