BMW viert 50ste verjaardag van Motorsport divisie

1mnd geleden

In 1972 werd de merknaam M voor het eerst gebruikt in het sportwagensegment. Volgend jaar zal BMW deze verjaardag met ten minste één model vieren.

Onze auto’s zullen op relatief korte termijn volledig elektrisch worden, maar in tussentijd tonen fabrikanten dat er ook nog hoop is voor verbrandingsmotoren. Welingelichte bronnen fluisteren nu al dat BMW de M4 voor modeljaar 2022 nog iets krachtiger zal worden dan de huidige 510 pk sterke Competition-versie.

CSL

Van de M4 zal eveneens een CSL-versie volgen, en deze CSL-varianten kennen we als de ultieme versies binnen het M-gamma. De 3.0 twin-turbocharged zes-in-lijn motor zou dan worden opgepept tot 540 of zelfs 550 pk. Al dat motorgeweld gaat via een achttrapsautomaat naar de achteras. De overige klassieke CSL-ingrediënten blijven uiteraard op post en dan hebben we het over een dieetkuur met carbon koetswerkpanelen en het achterwege laten van bijvoorbeeld de achterbank. We zullen binnenkort weten of onze informant weldegelijk goed geïnformeerd is...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in