BMW gaat op het salon van München voor circulair

1w geleden | Nicolas Morlet

Op het Autosalon van München ontvouwde BMW zijn opgeschroefde milieu-ambities. Het merk wil CO2-neutraal worden en de circulaire economie bevorderen. Het iVision Circular-concept illustreert deze plannen.

Dit voertuig illustreert hoe een stedelijke BMW er in het volgende decennium zou kunnen uitzien. Een directe voorloper van een nieuw model, is het niet, maar het studiemodel laat zien hoe ver BMW wil gaan op het vlak van circulaire productie. De iVision Circular maakt gebruik van gerecycleerde materialen, de rest is gecertificeerd biologisch en milieuvriendelijk. De auto, uiteraard elektrisch, is zelf ook volledig recycleerbaar. Inclusief zijn nieuwe vastestofbatterij.

 

Op twee wielen

 

Naast deze concept presenteerde BMW ook drie innovatieve, en ook hier weer elektrische, tweewielerconcepten. De eerste is een Concept CE02-scooter die gericht is op een jong publiek en die, naar het zich laat aanzien, vrij snel in productie zal worden genomen. De tweede is de i Vision AMBY, een geavanceerde speed-pedelec (elektrische fiets) die 60 km/h kan halen. De derde is de Vision AMBY, die qua gebruik en functies sterk lijkt op de vorige, maar dan meer neigt naar een motorfiets.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in