BMW M brengt eindelijk een langverwacht model op de markt

4d geleden | Nicolas Morlet

Nu is het zover. Na twee decennia aandringen hebben de M-fans gehoor gekregen: voor de allereerste keer heeft BMW besloten zijn M3 als break op de markt te brengen!

Terwijl de Audi RS 4 lange tijd alleen als break op de markt was en Mercedes lange tijd door AMG aangedreven varianten van zijn C-Klasse Break heeft aangeboden, heeft BMW altijd geweigerd een "praktische" variant van zijn meest gespierde 3 Reeks te produceren. Maar dat zijn nu gedane zaken.

De M3 Touring krijgt dus alle technische en esthetische elementen van de berline. Het begint bij een zeer gespierd postuur door bredere spatborden, grote velgen van 19 of 20 duim, en een achterbumper waaruit vier grote uitlaten piepen. Aan de voorzijde is de M3 Touring voorzien van een verticale dubbele grille met XXL-kieuwen. Het glanzend zwarte dak is standaard op alle exterieurkleuren.

Onder de motorkap ligt de Twinpower Turbo-zescilindermotor met 510 pk en 650 Nm. Dat vermogen wordt door vierwielaandrijving op de grond overgezet. Het stelt de M3 Touring in staat om in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Het  M Driver's Package legt de topsnelheid hoger, van 250 tot 280 km/u. En dat terwijl de bagageruimte van 500 tot 1.510 liter de praktische klusjes opknapt.

BMW M brengt eindelijk een langverwacht model op de markt

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in