BMW 2 Reeks Active Tourer haalt een frisse neus

1w geleden | Nicolas Morlet

De gefacelifte BMW 2 Reeks Active Tourer krijgt nieuwe grote neusgaten als radiatorrooster. Zijn gamma wordt uitgebreid met nieuwe plug-inhybride aandrijflijnen.

De voorzijde van de 2 Serie is volledig vernieuwd. Ze omvat een nieuwe grille met grotere verchroomde neusgaten, in combinatie met nieuwe scherpere koplampen. Het resultaat is best expressief. De achterkant krijgt nieuwe LED-lampen en zachtere lijnen.

 

In het interieur is de verandering nog ingrijpender. Het dashboard is opnieuw ontworpen naar model van de nieuwste iX. De fysieke bediening is vereenvoudigd ten gunste van een gebogen scherm dat bestaat uit twee panelen (10,7 en 10,25"); eentje voor de tellers en een ander voor het infotainment. Dat multimediasysteem is het nieuwste OS8, met een nieuwe interface en BMW's persoonlijke stemassistent.

 

Tweemaal met stekker

 

Het motorenaanbod werd geüpgraded met milde hybridisatie op de 223i (218 pk) en 220i (17 pk), terwijl een automatische zeventraps standaard is op alle versies (218i 136 pk en 218d 150 pk).

 

Volgend jaar doen twee plug-inhybride aandrijvingen hun intrede. De 225e xDrive wordt vernieuwd met een vermogen dat oploopt tot 245 pk (136 pk benzine + 109 pk elektrisch). Daarbovenop komt een tweede versie, de 326 pk sterke 230e xDrive, die een 150 pk sterke benzinemotor combineert met een 176 pk sterke elektrische module.

 

Beide doen een beroep op een grotere nettobatterij (14,9 kWh), waarmee tot 80 kilometer volledig elektrisch kan worden gereden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in