BMS 2023 : Alpine, Renault & Dacia - Paleis 5

1mnd geleden | Maxime Pasture

Brussels Motor Show 2023 : ontdek Alpine, Renault & Dacia-gamma’s in Paleis 5.

Alpine - Hoger in de nok van het gamma

De R, die het A110-gamma versterkt, is de ster op de stand van Dieppe. Een intensieve kilokuur en belangrijk werk aan de aerodynamica maken deze ‘berlinette’ tot de meest extreme van het moment. Daarnaast, nog steeds in een zeer ‘racy’ stijl, geeft de concept Alpenglow ons een voorproefje van waar het merk mee bezig is: een toekomst met nulemissie voor de racewagens van morgen (maar ook voor de straatauto's van Alpine). Onder zijn videogame-achtige koetswerk zit een motor op... waterstof.  

Dacia - Nieuwe visuele identiteit

Dacia opent een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de invoering van een opgefriste merkidentiteit. Op het Autosalon van Brussel presenteert Dacia zijn hele gamma met het symbool Dacia Link: een gestroomlijnde D en C die als de schakels van een ketting met elkaar verbonden zijn. Het moet robuustheid en eenvoud uitstralen. Daarmee bevestigt Dacia zijn waardes: een stoer, robuust en milieuvriendelijk merk. Deze kenmerken vind je terug op de aantrekkelijke concept car Manifesto, die ook een stop maakt in Brussel.

Renault - Veel concept cars!

De ambitieuze nieuwe SUV Renault Austral wordt ongetwijfeld de ‘hot shot’ op de Renault-stand. Deze is ook een van de finalisten voor de Auto van het Jaar-verkiezing. Maar Renault zal ook een voorproefje geven van hoe de toekomst van het merk er gaat uitzien, met niet minder dan drie concept cars die Brussel aandoen: de Renault 5 Prototype, de Scenic Vision en de 4EVER Trophy, de aankondiging van een toekomstige SUV gepland voor 2025.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in