Autosalon van Parijs: kenmerken elektrische "baby Jeep" bekend

1mnd geleden | Stephane Monsin

De eerste 100% elektrische Jeep, de Avenger, maakt zijn publieke debuut. Met een goed bereik en een prijs die "betaalbaar" lijkt, wordt deze zeer compacte SUV de elektrische speerpunt van het merk.

Gezegend met een vriendelijk gezichtje is de nieuwe Avenger slechts 4,08 meter lang, 16 centimeter korter dan de Jeep Renegade, die tot nu toe de compactste telg van het merk was.

Ongevalbescherming

De styling houdt rekening met talrijke beschermingen rondom het voertuig en de verzonken koplampen zijn hoog geplaatst. Deze keuze is gemaakt om de schade te beperken die wordt veroorzaakt door botsingen bij lage snelheid, die volgens Jeep ongeveer 70 procent van de gevallen in Europa uitmaken. Op de vaakst blootgestelde plaatsen, zoals de deuren, is de kunststofbekleding nog hoger om extra bescherming te bieden. Met deze toevoegingen schat het merk dat een klant de potentiële kosten van schade door botsingen bij lage snelheid met ongeveer 1.000 euro kan verminderen.

Tot 550 km in de stad!

De elektromotor levert 115 kW, ofwel 156 pk. De nieuwe lithium-ionbatterij heeft een capaciteit van 54 kWh en biedt een actieradius van 400 kilometer in de WLTP-cyclus, die kan worden uitgebreid tot 550 km in de stad. Dit moet worden bevestigd in een toekomstige test, maar op papier is het vrij opmerkelijk voor het segment van de stadsgrote elektrische SUV. De indeling aan boord belooft veel bergruimte te bieden.

Met een 100 kW DC-kabel (Mode 4), aangesloten op een openbare snellader, is drie minuten opladen voldoende voor een rit van 30 kilometer (24 minuten om de accu's van 20 tot 80 procent op te laden). Met een 11 kW Mode 3 AC-kabel aangesloten op een wallbox of een openbaar laadstation is het daarentegen mogelijk om de auto in 5,5 uur vol te laden (van 0 tot 100 procent).

De Jeep Avenger arriveert begin volgend jaar in de showrooms, maar klanten kunnen nu al de exclusieve, rijk uitgeruste 1st Edition reserveren, verkrijgbaar vanaf 249 euro per maand op de meeste Europese markten, waaronder de BeLux.

Klanten kunnen vooraf reserveren op https://bethefirst-fr.jeep.be

Autosalon van Parijs: kenmerken elektrische "baby Jeep" bekend
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in