Autosalon van Brussel: meer dan 50 merken bevestigen hun aanwezigheid

2w geleden

Het salon van Brussel, dat in 2021 werd afgelast om de voor de hand liggende reden die we allemaal kennen, keert volgend jaar in januari terug naar de Heizelpaleizen. Ondanks de terugtrekking en de aarzeling van sommige fabrikanten, hebben de organisatoren er goede hoop in. Want een vijftigtal exposanten hebben al hun aanwezigheid bevestigd.

Na de aanvankelijke onzekerheid zal het Autosalon toch plaatsvinden op de Heizel, van 14 tot 23 januari.

Febiac, de Belgische en Luxemburgse automobiel- en fietsfederatie, die het evenement organiseert, heeft zopas een eerste lijst van exposanten bekendgemaakt. Die vertegenwoordigt "meer dan 70% van de Belgische automobielmarkt" en er staan zelfs nieuwe fabrikanten op.

"Sinds het laatste Autosalon van Brussel in 2020 is de technologische ontwikkeling voortgezet. Er zijn veel nieuwe modellen, nieuwe technologieën, maar ook veel nieuwe spelers op de markt gekomen. Deze zijn op zoek naar zichtbaarheid en ons Autosalon van Brussel is voor hen de ideale showcase," verklaart Pierre Lalmand, directeur van het Autosalon van Brussel.

Deze nieuwe fabrikanten zijn hoofdzakelijk Chinees, die luisteren naar de namen DFSK, Seres, Bestune, BAIC of Aiways; maar er zijn ook Europese nieuwkomers zoals Cupra, het sportmerk van Seat. Het zal de groep D'Ieteren vertegenwoordigen naast Bentley en Lamborghini, want de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Porsche (die ongeveer 25% van de Belgische markt vertegenwoordigen) zullen, behoudens een last minute wijziging, geen stand hebben op het salon. Volvo en Tesla evenmin.

Febiac benadrukt dat zij "de dialoog zal voortzetten en de deur openhoudt voor wie toch nog wil aansluiten".

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in