Aura is intelligent, elektrisch en sportief

3w geleden

Deze Aura is het resultaat van een samenwerking tussen vier Britse bedrijven. Deze elektrische sportwagen demonstreert nieuwe technologieën die in productieauto's zullen worden aangetroffen.

De Aura, een technologisch uitstalraam voor de Britse bedrijven BAMD Composites (carrosserie), Conjure (gebruikersinterface), Astheimer (ontwerpbureau) en Potenza Technology (accu's en elektromotoren), is een sportwagen met de nadruk op efficiëntie en duurzaamheid. De auto heeft geen voorruit of deuren en is ontworpen met een optimale aerodynamica in het achterhoofd.

Voor een betere gewichtsverdeling zorgen twee accupakketten waarmee de Aura 640 kilometer kan afleggen. Het vermogen is niet bekend, maar de Aura is dan ook vooral gebouwd om nieuwe technologieën in de praktijk te brengen. Zo is hij bijvoorbeeld uitgerust met software die het brandstofverbruik op een veel realistischer manier berekent door rekening te houden met meerdere parameters die van invloed zijn. Zijn interface maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Op een dag zit het ook allemaal op productievoertuigen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in