Audi viert halve eeuw technologische voorsprong

1j geleden

In 1971 pakte het merk uit Ingolstadt voor de eerste keer met de slogan "Vorsprung durch Technik" uit. En dat vraagt om een viering.

Het stond in een advertentie en al snel konden klanten het lezen in de Audi-NSU-brochures waarin de Audi 100, 80 en 50 stonden te fonkelen. Met de invoering van de Audi quattro in 1980 werd de slogan steeds vaker gebruikt, tot het punt waarop hij in oktober 1986 een integraal deel van de bedrijfsidentiteit van Audi werd.

In 1994 betekende de komst van de Audi A8 met Audi Space Frame-technologie een nieuwe mijlpaal. In het begin van de jaren 2000 kreeg "Vooruitgang door Techniek" gestalte in de vorm van de volledig aluminium Audi A2 1.2 TDI: de eerste (en nog steeds enige) vierdeursauto met een brandstofverbruik van minder dan 3 liter per 100 km.

Daarna vond het credo zijn weg naar de elektrische revolutie, met de introductie van de e-tron, de eerste volledig elektrische Audi die in serie wordt geproduceerd. Aan zeggingskracht heeft de slogan nog niet ingeboet, zoveel is duidelijk.

Audi viert halve eeuw technologische voorsprong
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in