Audi RS 3 zet ronderecord op de Nürburgring scherper

1mnd geleden

7'40''748, meer had de nieuwe generatie van de Audi RS 3 niet nodig om de wereldberoemde Nordschleife te ronden. Daarmee is hij op dit prestigieuze circuit de snelste auto in de compactklasse.

De onlangs onthulde Audi RS 3 blijft trouw aan zijn vijfcilindermotor. En zijn 400 pk en vierwielaandrijving zijn ook vergelijkbaar met de vorige RS 3. Audi claimt echter een snellere acceleratie van 0 tot 100 km/u (3,8 seconden) en een topsnelheid die nu piekt op 290 km/u.

 

Toch gaat het niet om een status quo. Audi demonstreert dat zijn nieuwe RS 3 bloedsnel is op circuit. Zijn chrono van 7'40''748 is 4,64 seconden sneller dan het vorige record. Dat stond op naam van de Renault Mégane RS Trophy-R, goed voor 300 pk.

 

Volgens Audi is die flitsende dynamiek vooral te danken aan de nieuwe Torque Splitter, die een variabele verdeling van het koppel tussen de achterwielen mogelijk maakt.

 

Franck Stippler, de race- en ontwikkelingsrijder die het record voor Audi vestigde, bevestigt dit ook: "In het algemeen biedt de nieuwe RS 3 een veel wendbaardere rijervaring van het midden van de bocht tot het einde van de bocht, alsook tijdens het uitaccelereren.”

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in