Audi Grandsphere, superluxueus en bijna autonoom

2w geleden

Bij Audi volgen de concept cars elkaar in sneltempo op: na de Skysphere stelt de constructeur de Grandsphere voor, een grote ultraluxueuze berline die een voorbode is van een model dat binnenkort zal verschijnen.

De Grandsphere, de tweede van een trio conceptmodellen met de Audi-badge, is een 5,39 meter lange berline met een enorme wielbasis van 3,19 m. Hij predikt binnenruimte. Passagiers kunnen genieten van een cabine die is ingericht als een luxueuze cocon.

De zeer slanke vierdeurs-GT staat op prachtige 23-duimswielen en is gebaseerd op het elektrische PPE-platform dat onder meer zal worden gebruikt door de volgende Porsche Macan. Uitgerust met twee elektromotoren en een batterij van 120 kWh (die werkt bij 800 volt, waardoor sneller kan worden opgeladen), ontwikkelt de auto 720 pk en heeft hij een bereik van meer dan 750 kilometer.

Audi's technologisch paradepaardje, de Grandsphere haalt Level 4 in autonoom rijden, de laatste fase voordat het stuur helemaal verdwijnt. Dat stuurwiel wordt, net als de pedalen, ingetrokken als de auto het commando overneemt. Het infotainmentsysteem projecteert zijn inhoud op het dashboard.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in