Aston Martin gaat elektrisch

1mnd geleden

Aston Martin, het merk van de V8 en V12 motoren? Als we de CEO van het merk mogen geloven, niet meer voor lang…

U hebt het waarschijnlijk tussen de regels door gelezen, het lijkt erop dat in tegenstelling tot Lamborghini, waarover we enkele dagen geleden berichtten, Aston Martin weldegelijk zal starten met zijn transitie naar een 100% elektrische constructeur.

Tobias Moers, de CEO van de constructeur, heeft aangegeven dat de opvolgers voor de DB11 en de Vantage 100% elektrische modellen zullen zijn. Het gaat niet over een over verre toekomst, want de eerste vervanger (we weten nog niet de welke) staat reeds gepland voor 2025. Dit toekomstige model zal gebruik maken van de nauwe samenwerking tussen Aston en Mercedes. Het is niet denkbeeldig dat die een elektrische aandrijflijn krijgt die vergelijkbaar is met die van de EQS, met inbegrip van de actieradius die zo'n 600 km bedraagt.

Tegen die tijd zal Aston Martin al heel wat vorderingen hebben gemaakt op vlak van elektrificatie. We berichtten al eerder over de hybride aandrijflijn van de Valhalla, en de constructeur heeft aangekondigd dat onder de Valhalla eveneens een hybride Aston met middenmotor zal worden gepositioneerd. We weten ook dat de DBX SUV binnenkort beschikbaar zal zijn met een plug-in hybride motorisatie.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in