Aston Martin Valhalla: de anti-Ferrari

1mnd geleden

Aston Martin heeft zojuist beelden en details vrijgegeven van wat één van de grootste nieuwigheden is in de geschiedenis van het merk.

Hij kreeg aanvankelijk de codenaam AM-RB 003. RB voor Red Bull, want de Britse constructeur en het F1-team waren nauw met elkaar verbonden toen het project vorm kreeg. Inmiddels heeft de rivaal in de racerij (Mercedes, nvdr.) een participatie van 20% in Aston Martin. De auto kreeg vervolgens de meer poëtische naam Valhalla, die in de Noorse mythologie verwijst naar het paradijs voor de dapperste krijgers.

De Valhalla is belangrijk voor de geschiedenis van het merk omdat het de allereerste in serie gebouwde Aston Martin wordt waarbij de motor niet voorin, maar centraal wordt gemonteerd. Het was aanvankelijk de bedoeling om een eigen V6 te gebruiken, maar uiteindelijk wordt het de 4 liter V8 met dubbele turbo van Mercedes-AMG. Deze motor ontwikkelt 750 pk en er wordt 200 pk toegevoegd door twee elektromotoren. Het systeemvermogen bedraagt 950 pk voor een gewicht van 1.550 kilo. De Aston Martin Valhalla spurt in 2,5 seconden naar 100 km/u af in en haalt een top van 330 km/u. Kortom, de Aston Martin Valhalla wordt een concurrent voor de Ferrari SF90, die 1.000 pk claimt. Competitie gegarandeerd...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in