Alpine onthult zijn elektrische "droomgarage”

2j geleden | Nicolas Morlet

De Renault Groep geeft meer tekst en uitleg bij zijn "Renaulution"-plan dat januari jongstleden in het leven werd geroepen. Alpine zal zich in de toekomst toeleggen op geëlektrificeerde sportwagens. Met een "droomgarage" aangekondigd voor 2024 waarvan het gamma zopas werd bevestigd.

 

Dit grote plan van de renaissance moet Renault aan het hoofd plaatsen in de klasse van de elektrische auto, waarvan het tot de voorlopers mocht worden gerekend dankzij de Zoe. Maar is die laatste een verstandige stadsauto zonder veel ziel, dan zullen toekomstige modellen veel emotioneler zijn.

Het merk spreekt over "Electro-pop"-voertuigen, en kondigt de lancering aan van tien nieuwe 100% elektrische modellen tussen nu en 2025, waaronder de Megane E-Tech, de R5 en de 4Ever als herboren 4L.

De groep is minder openhartig over de exacte modellen, en hun namen, die deel zullen uitmaken van het Alpine-gamma, maar het beeld spreekt voor zich. In 2024 zal het gamma een SUV met een dynamisch profiel krijgen, die waarschijnlijk de degens zal kruisen met de Audi Q4 e-Tron Sportback of de Tesla Model Y.

Daarnaast komt er een elektrische versie van de sedan die we nu kennen. Het derde profiel, ten slotte, wijst duidelijk op een vernieuwde versie van de Renault R5, met een imposante spoiler bovenop de achterklep die doet denken aan de beroemde Turbo.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in