Alpine geeft details over terugkeer naar de VS

1mnd geleden | Quentin Pannaud

De divisie premiumsportwagens van de Renault-groep lost iets meer over zijn ontwikkelingsstrategie voor de Amerikaanse markt.

Sinds 1987 en het geleidelijke vertrek uit de Amerikaanse markt heeft de Renault-groep nooit echt zijn interesse gelost. Maar binnen de expansiestrategie van Carlos Ghosn, de vroegere CEO, paste deze lucratieve markt niet. Met de beter verankerde partner, Nissan, zou de alliantie haar aanbod hebben gedupliceerd en zouden de modellen van Renault geen echte toegevoegde waarde hebben gehad. Vandaag liggen de zaken anders. Sinds 2017 heeft Renault zijn eigen Alpine-divisie, die zich richt op premiumsportwagens.

 Alpine voor Amerika

Het is dankzij deze divisie dat het Franse concern serieus nadenkt over een terugkeer naar het land van Uncle Sam. En de plannen beginnen vorm te krijgen! Alpine heeft uitgelegd dat zijn volgende twee (elektrische) SUV's, gepland voor 2025 en 2027, vanaf het begin zullen worden ontworpen om te voldoen aan de Amerikaanse normen. Deze betreffen met name het uitlaatsysteem, de bumpers en de verlichting. Dit wordt dus  een belangrijke markt voor het merk. Bovendien is Alpine momenteel in gesprek met multimerkendealer Auto Nation, voor de distributie van zijn modellen aldaar. Auto Nation verkocht in 2022 meer dan 229.000 auto's en zou een ideale partner zijn voor Alpine.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in