Alpina XB7: verrassende restyling

1mnd geleden

Onlangs presenteerden wij de restyling van de BMW X7. Nu heeft Alpina zijn versie onthuld. Het minste dat we kunnen zeggen is dat hij niemand onverschillig laat.

"O ja, het is speciaal!” Word je in een kunstgalerij geconfronteerd met een schilderij dat je erg onaantrekkelijk vindt, zijn dit doorgaans de woorden die je in de mond neemt als je goed opgevoed bent en niemand wilt choqueren. Dus als we de Alpina XB7 facelift zien, is 'speciaal' het eerste woord dat in ons opkomt. Er zijn nog veel meer woorden, maar die houden we liever voor onszelf!

Onder de motorkap is de 4,4 liter-V8 licht gehybridiseerd. Hij ontwikkelt 621 pk en 800 Nm vanaf 2000 t/min. Dit betekent dat hij in slechts 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid van 290 km/u haalt. De instellingen van de luchtvering zijn door Alpina herzien om het juiste evenwicht te vinden tussen dynamiek en comfort.

Binnenin is er, net als in de X7, het nieuwste BMW OS 8 met de twee grote gebogen schermen, merkspecifieke decoraties en (tegen meerprijs) Lavalina-lederen zetels.

De prijs van deze kolos is nog niet bekendgemaakt.

Alpina XB7: verrassende restyling
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in