Alfa Romeo Giulia Zagato SWB: terug naar de glorie van vroeger

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Het beroemde autodesignhuis Zagato heeft zijn visie op een coupé op basis van de Alfa Romeo Giulia geleverd. Een model dat teruggrijpt naar de gloriedagen van het Italiaanse design, en waarvan de proporties doen denken aan een ander iconisch model van het merk.

Het is moeilijk te geloven dat de coupé waar je naar kijkt gebaseerd is op de Alfa Romeo Giulia. Toch is het zo. Maar Zagato heeft elk element van de carrosserie opnieuw ontworpen om dit unieke en gespierde exemplaar te creëren. Het geheel straalt sportiviteit uit en over elk detail is zorgvuldig nagedacht, van het uiterlijk van de auto tot de grille met het transparante Alfa Romeo-logo en de dubbele bubbel op het dak. De stijl en proporties maken het een erfgenaam van de SZ Coupé (ook getekend door Zagato) uit de jaren 90. En als de achterkant doet denken aan de nieuwste Aston Martins, is het niet het beroemde Britse bedrijf dat de ontwerper inspireerde, maar de Giulietta SZ Coda Tronca, een andere creatie van de Italiaanse firma.

V6 en manuele bak

Deze Zagato SWB is gebaseerd op de Alfa Romeo Giulia GTAm. Zijn motorkap herbergt de 2,9 liter V6-motor met 540 pk. Maar terwijl hij in de berline gekoppeld wordt aan een automatische versnellingsbak, wordt hij hier gecombineerd met een handgeschakelde zesbak voor nog meer sensaties.

Feit blijft dat dit een uniek model is, op maat gemaakt op verzoek van een - we vermoeden: rijke - liefhebber van het merk, wiens identiteit niet wordt bekendgemaakt.

Alfa Romeo Giulia Zagato SWB: terug naar de glorie van vroeger
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in