Aehra, een nieuwe Italiaanse fabrikant van... elektrische SUV's

2w geleden | Nicolas Morlet

Binnen de energietransitie naar elektrische auto's ontstaat een aantal nieuwe bedrijven dat hoopt een graantje mee te pikken op de automarkt. Het nieuwste merk is Aehra. Voor één keer is het niet Chinees, maar Italiaans.

Aehra heeft de laatste renderings onthuld van zijn SUV, die in februari 2023 zijn werelddebuut maken. Met dit "ultrapremium" model wil de start-up een revolutie ontketenen op het gebied van elektrische mobiliteit, zowel qua design als technologie. Aehra is gevestigd in Milaan en vertrouwt op engineering van wereldklasse en een Amerikaanse klantenpool.

De vormgeving is zeker heel anders dan wat we nu kennen. Het is allemaal in hoge mate gedicteerd door de wetten van de aerodynamica, met een zeer korte motorkap vooraan en een ononderbroken dak dat vanaf de onderkant van de voorruit tot aan de achterkant doorloopt. De deuren gaan op een bijzondere manier open, speciaal ontworpen om een gemakkelijke toegang tot het passagierscompartiment mogelijk te maken. De wielbasis van 3 meter zorgt niet alleen voor een uitstekende ruimte op de achterbank, maar maakt ook een accupakket met royale dimensies mogelijk. Volgens Aehra levert het een actieradius van niet minder dan 800 kilometer op!

De Italiaanse SUV krijgt een vermogen tussen 550 tot 600 kW (748 tot 816 pk!) en een topsnelheid van 265 km/u. Dit alles met een gewicht van minder dan 2 ton, wat hem een zekere dynamiek op de weg moet verlenen.

Als de ontwikkeling volgens plan verloopt, zou de Aehra in 2025 op de markt moeten komen, met een prijskaartje tussen 160.000 en 180.000 euro.

Aehra, een nieuwe Italiaanse fabrikant van... elektrische SUV's
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in