Motorfietsen Honda nieuwigheden 2023

1mnd geleden

Ons motosalon 2023 : Honda.

Honda CMX 1100 Rebel Touring

Een bagger van Honda? Je hoefde het alleen maar te vragen. Gebaseerd op de CMX 1100 Rebel, is hier de Touring-versie. Met een Batwing-achtige kopkuip en harde koffers is de Rebel Touring klaar om te reizen. Het grootste deel van de CMX 1100 blijft overeind, inclusief de versie met DCT-versnellingsbak. Deze 1100 Touring zal alleen verkrijgbaar zijn in de kleur zwart metallic.

Honda XL750 Transalp

Er werd reikhalzend naar uitgekeken en hij stelt niet teleur. De Transalp wordt aangedreven door dezelfde tweecilindermotor die op de nieuwe CB750 Hornet het mooie weer maakt en biedt met 92 pk en 75 Nm dezelfde prestaties. De elektronische hulpmiddelen werken via Throttle By Wire (TBW) en omvatten vijf rijmodi. Een 43mm Showa SFF-CA USD-voorvork en een achterschokdemper met Pro-Link moeten alle hobbels en schokken opvangen. Tweezuigerremklauwen zorgen voor de nodige remkracht. De veelzijdigheid wordt verder vergroot door een onderstel dat bestaat uit een 21-inch voorwiel en een 18-inch achterwiel. Een 5-inch TFT-kleurenscherm biedt connectiviteit via Honda Smartphone Voice Control (HSVC's). De Transalp zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren, waaronder een driekleurencombinatie die een eerbetoon is aan de originele XL600V.

Honda EM1e

Op de EICMA onthulde Honda het eerste elektrische model voor Europa. De EM1e is leverbaar in de zomer van 2023 en wordt aangedreven door het Honda Mobile Power Pack e. Een enkele lading biedt een bereik van ongeveer 40 km, met een Mobile Power Pack (MPP) batterijpakket dat, zoals de naam al doet vermoeden, demonteerbaar is. De MPP kan dus gemakkelijk worden vervangen en opnieuw worden opgeladen.

Honda Forza 125 en 350

De Forza 125 en 350 hebben een facelift gekregen met een nieuwe voorzijde met dubbele ledkoplampen. De styling is up-to-date en z’n bruikbaarheid is behouden. Zo is het windscherm elektrisch verstelbaar, is er een USB Type C-aansluiting in het dashboardkastje, is er onder het zadel ruimte voor twee integraalhelmen en kun je deze scooters zonder sleutel bedienen dankzij de Smart Key. Beide Forza scooters profiteren nog steeds van de veiligheid van het Honda Selectable Torque Control (HSTC) systeem om de tractie van de achterband te optimaliseren. In België worden de Forza 125 en 350 nog steeds geleverd met een topkoffer.

Honda CL500

Een grote verrassing kwam er bij Honda, met de presentatie van de CL500, die natuurlijk verwijst naar de CL72 uit 1962. Op basis van z’n gekende A2-rijpe 500cc twin, heeft Honda deze knap ogende scrambler ontwikkeld. De vertrouwde 471cc twin ontwikkelt 47 pk (34,3 kW) en 43,4 Nm. Een nieuw rijwielgedeelte en lange veerwegen maken hun intrede. Het voorwiel is 19 inch en het achterwiel 17 inch. De CL500 heeft een kleine, afgeronde tank met kniepads, vorkbeschermers en een hoog gemonteerde demper.

Honda CB 750 Hornet

Een stoer ontwerp, een zeer scherpe prijs en een tweecilindermotor van 92 pk zullen van de CB 750 Hornet zeker een commercieel succes maken in Europa. Hij werd in oktober in Keulen gepresenteerd en kan gezien worden op de autostand van Honda tijdens het komende ‘niet-motorsalon’!

Kijk onze testrit hier.

Prijs: 7.799 euro.

Motorfietsen Honda nieuwigheden 2023

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in