Intermot 2022 – Een « star » en veel sterren…

1mnd geleden

Deze eerste motorbeurs van het seizoen toont vooral aan dat sommige merken anders over hun producten willen communiceren. Zelfs BMW heeft de reis van München naar Keulen niet gemaakt.

Angel

De Honda CB600F Hornet verscheen in 1988 op ons conti­nent en was dik tien jaar een verbluffend succes voor de Japanners. Zijn viercilindermotor en roadsterstijl zorgden voor niets dan voldoening bij zijn gebruikers, die terecht overtuigd waren van de extreme betrouwbaarheid van hun machine. Tijden veranderen, en als het voor een fabrikant niet langer mogelijk is om een goedkopere viercilindermotor aan te bieden, slaagt Honda erin om met deze nieuwste versie van de CB 750 Hornet een goed ontworpen nakedbike aan te bieden waarbij een 92 pk sterke tweecilinder de viercilin­der van vroeger vervangt met nagenoeg hetzelfde vermogen (96 pk voor de 600). Met zijn 190 kg en zijn 795 mm zithoog­te zou deze «nieuwe» Hornet voor iedereen goed handelbaar moeten zijn. Ook aan uw veiligheid wordt gedacht, met vier rijmodi, meerdere rijhulpjes en een goed ontworpen 5-inch TFT-scherm. Daarenboven zal de CB 750 Hornet verkrijgbaar zijn voor 7.799 euro. Voor een in Japan gebouwde en geassem­bleerde machine is die prijs meer dan concurrerend. U hoeft hem alleen nog maar uit te proberen om uzelf te overtuigen van de merites van deze motor.

Op jacht

De Royal Enfield Hunter 350 is eindelijk onthuld op de Europese markt. De internationale lancering was al in augustus jl. georganiseerd, dus het was geen verrassing dat deze in Keulen plaatsvond. De Royal Enfield Hunter 350 is een aantrekkelijke machine geworden, met zijn 350cc ééncilinder­motor die 20,2 pk levert bij 6.100 tpm en 27 Nm bij 4.000 tpm. Hij weegt 181 kg, heeft een zithoog­te van 790 mm en een brandstoftank van 13 liter voor een actieradius tot 400 kilometer. De 41 mm telescoopvork heeft een veerweg van 130 mm en is niet verstelbaar. Qua prijs zal de Hunter niet ver afstaan van de Classic 350 en de Meteor 350 met een prijskaartje dat een paar honderd euro lager ligt, namelijk op 4.499 euro.

Mr. Bond

Voortbouwend op een eerdere samenwerking tussen de twee Britse iconen, viert Triumph 60 jaar beroemde spio­nage met de release van een hyper-exclusieve Speed Triple 1200 RR Bond Edition. Deze speciale Bond-editie heeft een aangepaste zwarte lak die alle 25 James Bond-filmtitels vermeldt, met officiële 007-graphics en handgeschilderde gouden strepen, evenals aangepaste stickers en badges. Eén daarvan, op de bovenste kroonplaat, draagt een uniek serienummer. Om u helemaal te overtuigen van deze exclu­siviteit, ontvangt u ook een handgetekend certificaat van echtheid en een hoesje om dit juweeltje uit het zicht te houden. Onder dit unieke kleed bevindt zich een standaard Speed Triple 1200 RR met de gekende specificaties. Namelijk een 180 pk sterke driecilindermotor, semi-actieve ophan­ging, Brembo Stylema-remmen en een hele rits elektroni­sche rijhulpjes. Last but not least, werd de prijs vastgesteld op ruim 25.000 euro. Je hoeft je niet naar je lokale dealer te reppen, alle motoren zijn intussen hopeloos uitverkocht.

Elektriciteit

Kawasaki heeft zijn EV-prototype onthuld. Deze machine, die reeds te zien was tijdens de 8-uursrace van Suzuka, luidt de komst van nog drie volledig elektrische modellen in 2023 in. Er is weinig informatie vrijge­geven over de inhoud en de ‘verpakking’. Kawasaki keert zich echter niet af van verbrandingsmotoren, maar is verplicht de wereldwijde richtlijnen inzake vervui­ling te volgen. Het merk bestudeert ook opties rond biobrandstof en waterstof als mogelijke keuzes voor koolstofneutraliteit. Een piste die alle merken zouden moeten volgen.

De driedeling

Suzuki zet hoog in op 125cc’s met een trio van scooters: de Address, Avenis en Burgman Street EX. Alle drie de scooters worden aangedreven door de Suzuki Eco Performance (SEP) 124cc luchtgekoelde ééncilindermotor. Voor de Avenis 125 en Address 125 ontwikkelt de motor 8,7 pk bij 6.750 tpm en 10 Nm bij 5.500 tpm. Het maximale vermogen van de Burgman Street 125EX is 8,6 pk bij 6.500 tpm. Dit is een topmotor en profiteert van het Auto Stop-Start systeem en de grote treeplanken. De Address 125 is bedoeld voor stadsgebruik met zijn 21-liter opbergbox, 105 kg en een zithoogte van slechts 770 mm. De Avenis 125 is iets sportiever en heeft aerodynamische lijnen, maar heeft nog steeds dezelfde basiskenmerken als de Address. Zowel de Avenis 125 als de Address 125 zullen begin 2023 beschikbaar zijn. De Burgman Street 125EX zal in de lente bij Suzuki dealers aankomen. De prijzen worden later bekendgemaakt.

Voorheen

Geen Intermot zonder Horex. De Duitse motorfabrikant, vooral bekend om zijn zes cilinders, exclusiviteit en... faillissementen, presenteerde eens niet de zoveelste, gelimiteerde editie van de VR6, maar een gloednieuw model. Deze nieuwe Horex Regina Evo is niet uitgerust met een zescilinder motor, maar met een ‘eenvoudige’ eencilinder. De Regina mag dan een nieuw model zijn, zijn naam verwijst naar het verleden. In 1950 was de Regina een van de populairste Horex-modellen, met 83.000 verkochte exemplaren. Deze nieuwe Regina Evo is een moderne interpretatie van het origineel. Horex heeft het retro-ontwerp onder de loep genomen, met ronde vormen, spaakwielen, veel chroom en een ronde koplamp. Bij nader inzien zijn er veel mooie en moderne details. Bijvoorbeeld het carbon frame en achterbrug, LED-verlichting, schijfremmen en een zesversnellingsbak. Deze versnellingsbak is gecombineerd met een vloeistofgekoelde 660 cc ééncilindermotor (EU5) met een vermogen van 48 pk. Dat moet genoeg zijn om met deze nieuwe Horex rond te paraderen. Tenminste, als hij ooit op de markt komt!

Tot slot…

Slechts enkele merken tekenden present op deze Intermot 2022. Laten we hopen dat de EICMA, die op 8 november haar deuren opent, niet wegzakt in de eentonigheid en soberheid die het gevolg zijn van een overdreven epidemie en een middeleeuwse invasie. De standen werden voorts immers vooral bemand door al dan niet lokale fabrikanten van accessoires. Intermot 2022, een editie die enkel gekruid werd door een Aziatische rode vleugel.

Tags: motorfiets
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in