Ducati nieuwigheden 2023

1mnd geleden

Ons motosalon 2023 : Ducati.

Ducati Streetfighter V4

De nieuwe Streetfighter V4 kan worden samengevat als de 2022 Panigale V4 zonder kuip. De nieuwe Streetfighter V4 maakt gebruik van dezelfde Desmosedici Stradale-motor met 208 pk, dubbele winglets en de nieuwste elektronica, zoals de Power Modes die al zijn ontwikkeld voor de Ducati Panigale V4 en V4 S. Dit betekent dat de motor op vier verschillende niveaus kan worden aangedreven: Full, High, Medium of Low. Er is een nieuwe modus voor rijden bij regenweer geïntroduceerd, om nog veiliger te kunnen rijden op een ondergrond met weinig grip. De nieuwe Engine Brake Control (EBC) EVO 2-software zorgt voor stabiliteit, precisie en geoptimaliseerde besturing tijdens het remmen en het nemen van bochten. Tot slot verbetert Ducati Quick Shift (DQS) de souplesse van het schakelen onder alle omstandigheden, zowel bij gedeeltelijk als bij volledig geopend gas.

De Streetfighter is ook verkrijgbaar in de versies V4 S en V4 SP2 voor prijzen van 26.950 euro en 35.590 euro. Reken voor de V4 op een bedrag van 23.190 euro.

Ducati Panigale V4 R

De ‘Wereldkampioen van 2022’ heeft een aantal technische wijzigingen ondergaan aan z’n motor, waaronder ‘gun drilled’ titanium drijfstangen en DLC-gecoate zuigers. Door het nieuwe Euro5-uitlaatsysteem verliest de 998cc Desmosedici Stradale R motor 3 pk op deze nieuwe versie. De motor levert nog steeds 218 pk bij 15.500 tpm en 237 pk in circuitconfiguratie, dankzij de toevoeging van een race-uitlaat.

De Ducati Panigale V4 R zal aan het eind van het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar zijn voor een prijs van 43.990 euro.

Ducati Scrambler

Het silhouet van de Scrambler is enigszins veranderd door de ledverlichting, maar het blijft een vaste waarde in de Ducati-catalogus. En hoewel hij een nieuw 4,3-inch TFT-kleurenscherm krijgt aangemeten, blijft zijn wereldberoemde uiterlijk overeind. De resterende verbeteringen bestaan uit een nieuw chassis, 4 kg minder gewicht en vooral een beter rijgedrag dankzij een iets ruimere balhoofdhoek. Ook de koppeling is soepeler, er is meer elektronica, twee rijmodi en zelfs tractiecontrole, dankzij de nieuw geïnstalleerde Ride By Wire. Een quickshifter is standaard, maar al deze kleine veranderingen tillen de prijs wel tot 10.990 euro.

Ducati Diavel V4

En dat is vier! De Diavel krijgt ook de V4-motor die al in de Multistrada, Streetfighter en Panigale zit. Naast de 6 extra paarden profiteert de Diavel V4 (168 pk) van talrijke wijzigingen, zoals een 10 mm hogere zadelhoogte, 5 kg minder gewicht (211 kg droog), Brembo Stylema’s en een langere veerwegen (+15 mm). Een andere nieuwigheid van deze fantastische V4 is dat de ontsteking op de achterste cilinders wordt uitgeschakeld bij lage toerentallen. De "Wet"-modus maakt z’n intrede en een quickshifter is standaard beschikbaar.

Prijs: €27.690.

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in