Zonder knoppen? Niet zomaar vooruitgang

1mnd geleden

Zijn moderne auto's, die steeds vaker schermen boven fysieke knoppen verkiezen, ergonomischer? Een Zweeds tijdschrift vergeleek een oude Volvo V70 met elf nieuwe modellen, en het resultaat is verrassend. Of net niet.

We horen vaak dat het vroeger beter was, vooral als het gaat om het dashboard van auto's, dat steeds meer genoegen neemt met schermen waarvan de gebruikerslogica vragen oproept, om niet te zeggen dat het soms irritatie opwekt. Het Zweedse tijdschrift ‘Vi Bilägare’ besloot een Volvo V70 uit 2005, met nog een oerklassieke middenconsole met knoppen (het was ook een model waarbij het navigatiescherm in het dashboard schoof), te vergelijken met elf huidige auto's.

Het doel van de test? Het uitvoeren van een reeks verschillende handelingen (de verwarmde stoelen activeren, de temperatuur aan boord met 2 graden verhogen, de ontdooiing activeren, de radiozender wijzigen, de boordcomputer resetten en de helderheid van het instrumentenpaneel verminderen) in alle modellen na te hebben geleerd hoe ze werken, en de daarvoor benodigde tijd te vergelijken.

De auto waarin deze handelingen het snelst worden uitgevoerd is de Volvo V70, met een gemiddelde tijd van 10 seconden. Hij wordt op de voet gevolgd door de Dacia Sandero (13,5 seconden) en de Volvo C40 (13,7 seconden). Daarna worden de tijden beduidend langer, tot 44,9 seconden in de MG Marvel R. Vooruitgang of niet, we laten het oordeel aan jou over!

Zonder knoppen? Niet zomaar vooruitgang
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in