Zijn autonome voertuigen gevaarlijk?

1mnd geleden | Frédéric De Backer

De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration heeft een onderzoek ingesteld naar de voertuigen van Cruise, een dochteronderneming van General Motors.

De National Highway Traffic Safety Administration heeft meerdere meldingen ontvangen van ongevallen waarbij de auto plotseling remde, aangestuurd door de autonoom rijdende software, als reactie op de snelle nadering van een ander voertuig. In alle gevallen raakte het achteropkomende voertuig de auto van Cruise. Bij al deze voorbeelden, waarbij het gaat om robotaxi's in San Francisco, gaat het om voertuigen die zonder reden midden op de weg abrupt tot stilstand komen.

Al in september

Het onderzoek van de NHTSA heeft tot doel de "omvang en ernst van mogelijke problemen" vast te stellen en de gevolgen voor de veiligheid te beoordelen. Begin september riep Cruise in de VS 80 auto's terug voor software-aanpassingen na een botsing waarbij een van zijn vlootvoertuigen het pad van een ander voertuig niet correct voorspelde. Volgens een rapport ingediend bij een Californisch agentschap raakten twee mensen lichtgewond.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in