Wat denk jij dat de nationaliteit is van de helft van de elektrische auto's die in de wereld verkocht worden?

1mnd geleden

Het onderzoeksbureau JATO heeft een verhelderend rapport uitgebracht over de mondiale automarkt. Het benadrukt het belang van China en zijn nationale fabrikanten, vooral op het gebied van elektrische mobiliteit…

De markt voor elektrische auto's is nog nooit zo florissant geweest: van de 2,97 miljoen voertuigen die in de eerste negen maanden van 2021 werden verkocht, was 5,8% elektrisch. Dit percentage lijkt misschien onbeduidend, maar in vergelijking met dezelfde periode in 2020 betekent het een verdubbeling!

 

Voor deze spectaculaire stijging zijn de Chinese autofabrikanten verantwoordelijk. Zij nemen momenteel 45% van de markt voor elektrische auto's voor hun rekening, terwijl zij maar instaan voor 13% van de verkoop van auto's met een verbrandingsmotor.

Binnenlandse vraag

Deze cijfers vragen om nuancering, want de overgrote meerderheid van de Chinese elektrische auto's zijn voor de binnenlandse markt. De uitvoer vertegenwoordigt slechts 4%.

Maar als elektrische auto's blijven doorbreken in Europa en de Verenigde Staten, zal dit relatief lage cijfer waarschijnlijk stijgen. Vooral omdat China 60% van 's werelds elektrische autoproductie in handen heeft...

Tags: Mobiliteit
Wat denk jij dat de nationaliteit is van de helft van de elektrische auto's die in de wereld verkocht worden?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in