Volvo’s krijgen radar in interieur die achterblijvers detecteert

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Om te voorkomen dat kinderen of huisdieren in de auto worden vergeten, introduceert Volvo een nieuw radarsysteem dat de bestuurder waarschuwt voor de aanwezigheid van een dierbare in de auto.

Dergelijke waarschuwingen bestaan al, in de vorm van een herinnering op het dashboard wanneer de deur wordt geopend en een aanwezigheid op de achterbank wordt gedetecteerd. Maar dit is de eerste keer dat een systeem radar gebruikt "met voldoende nauwkeurigheid om zelfs de kleinste bewegingen met een fractie van een millimeter te detecteren, zoals bij een slapende baby". Het is ook de eerste voorziening in zijn soort die het hele interieur van een auto bedekt, inclusief de kofferbak.

Als er een persoon of dier wordt gedetecteerd, blijft de auto open en verschijnt er een melding op het scherm van de middenconsole om te controleren of de cabine leeg is. Bovendien kan de airco van de auto blijven werken als er mensen of dieren in de cabine worden gedetecteerd om het comfort te vrijwaren. Dit systeem vermindert ook het risico van onderkoeling of een beroerte door hitte.

Deze technologie zal voor het eerst worden getest in de nieuwe Volvo EX90, de toekomstige grote volledig elektrische SUV van de fabrikant.

Volvo’s krijgen radar in interieur die achterblijvers detecteert
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in