Volkswagen lijft Europcar opnieuw in

1mnd geleden

Vijftien jaar na de scheiding tussen Volkswagen en Europcar gaat het Duitse concern het autoverhuurbedrijf weer in handen krijgen.

De verhalen van Volkswagen en Europcar lijken met elkaar verweven: in de jaren 90 had Volkswagen Europcar al overgenomen. Maar in 2006 verkocht de Duitse groep het verhuurbedrijf voor 3,32 miljard euro aan de Franse investeringsmaatschappij Eurazeo.

 

Vijftien jaar later maakt Volkswagen zich op om Europcar opnieuw over te nemen. De raad van bestuur van het verhuurbedrijf heeft zijn goedkeuring gegeven aan een overnamebod van een consortium onder leiding van Volkswagen. Dat zou Europcar waarderen op 2,9 miljard euro, aldus Belga.

 

In moeilijkheden gekomen door de gezondheidscrisis geeft Europcar aan dat de overname geen significante gevolgen zou hebben voor zijn 10.000 werknemers.

 

De bocht die Volkswagen maakt vindt zijn verklaring in de sterk muterende marktsituatie en de evolutie van de mobiliteit. De overname moet het voor de Duitse reus gemakkelijker maken om autoverhuurdiensten aan te bieden en de verkoop van zijn elektrische auto's te verhogen.

 

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in