Verkoop Lamborghini naar nieuw record

1w geleden | Maxime Pasture

Ondanks gespannen geopolitieke omstandigheden en problemen met de levering van chips, kondigt Lamborghini nieuwe verkooprecords aan.

Lamborghini heeft zijn globale cijfers bekendgemaakt voor de eerste helft van 2022. Het merk leverde 5.090 voertuigen af, ofwel 4,9% meer dan in 2021 wat al een boerenjaar was.

Waar zitten de meeste klanten?

De EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) is goed voor het grootste aantal verkopen (41%), vóór Amerika (34%) en Azië (25%). De VS blijven de belangrijkste markt voor de Italiaanse supercarfabrikant (1.521 eenheden), vóór de Chinese regio's Macau en Hongkong (576 eenheden), Duitsland (468), het VK (440) en het Midden-Oosten (282). 

De toekomst

De Lamborghini Urus is goed voor 61% van de verkoop. De sportwagens Huracan en Aventador - de productie van deze laatste loopt ten einde - delen de rest van de koek. Enkele dagen geleden onthulde het merk uit Sant'Agata Bolognese een offroadversie van zijn Huracan. De volgende aankondigingen zullen betrekking hebben op de SUV Urus, die naar verwachting een plug-inhybride versie krijgt.

Verkoop Lamborghini naar nieuw record
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in