Superlaadpaal van ABB heeft maar 15 minuten nodig

2w geleden | Nicolas Morlet

ABB, een specialist in laadstations, heeft zopas zijn nieuwste product onthuld: de Terra 360. Het bedrijf belooft dat deze krachtige lader elke elektrische auto in een kwartiertje volledig kan opladen. In theorie dan toch...

Deze "supercharger" levert een maximaal vermogen van 360 kW, wat betekent dat hij een actieradius van 100 kilometer kan schenken in slechts 3 minuten na aansluiting; of zelfs de grootste accu's volledig kan opladen in 15 minuten.

Zeer aantrekkelijk, alleen heeft u ook een auto nodig die zo'n krachtige lading aankan. Op dit moment zijn de best uitgeruste auto's in dit opzicht de Audi e-Tron GT en Porsche Taycan, die een elektrische systeemspanning van 800 volt gebruiken voor een laadvermogen tot 270 kW. De nieuwe Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 met dezelfde architectuur aanvaarden 240 kW. Ook mag niet uit het oog worden verloren dat het piekvermogen niet gedurende de gehele laadbeurt gehandhaafd blijft.

De realiteit zal dus iets complexer zijn dan de eenvoudige belofte van ABB, maar laten we niettemin de innovatie van het bedrijf toejuichen. Ze maakt van de angst om "zonder stroom te komen zitten" een vage herinnering.

Het is de bedoeling dat de Terra 360 volgend jaar naar Europa komt.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in