Studie zegt dat Belgische wegennet kaduuk is

1mnd geleden

Wat de omvang en de staat van zijn wegen betreft, scoort België 4,4, samen met Ierland en Italië. Al onze buren doen het beter: Frankrijk (5,4), Duitsland (5,3), Luxemburg (5,5) en Engeland (4,9). Maar het contrast met onze directe noorderburen is nog groter, want Nederland scoort 6,4 en doet daarmee nog beter dan Zwitserland (6,3). Zonder uitzondering doen ook alle Zuid-Europese landen het beter dan België: Portugal (6,0), Spanje (5,7) en zelfs Griekenland (4,6) en Turkije (5). Ook in Scandinavië liggen alle scores hoger: Denemarken (5,6), Zweden en Finland (5,3). Alleen Noorwegen komt met

Wat de omvang en de staat van zijn wegen betreft, scoort België 4,4, samen met Ierland en Italië. Al onze buren doen het beter: Frankrijk (5,4), Duitsland (5,3), Luxemburg (5,5) en Engeland (4,9). Maar het contrast met onze directe noorderburen is nog groter, want Nederland scoort 6,4 en doet daarmee nog beter dan Zwitserland (6,3).

 

Zonder uitzondering doen ook alle Zuid-Europese landen het beter dan België: Portugal (6,0), Spanje (5,7) en zelfs Griekenland (4,6) en Turkije (5). Ook in Scandinavië liggen alle scores hoger: Denemarken (5,6), Zweden en Finland (5,3). Alleen Noorwegen komt met 4,5 in de buurt.

 

Slechtere resultaten dan die van België vind je in Oost-Europa: Bosnië-Herzegovina (2,8), Moldavië (2,6) of Roemenië (3). Maar ook daar zijn landen te vinden die beter doen, zoals Estland (4,7) en Litouwen (4,8).

 

Deze studie van het World Economic Forum, onlangs onder de aandacht gebracht door Landgeist, dateert van 2019. Aan bedrijfsleiders werd gevraagd hoe zij de kwaliteit van de wegen in hun land beoordelen op een schaal van 1 tot 7.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in