Renault wil niet langer cilinderkoppen van Nissan

3w geleden

Vanaf 2024 stopt Nissan met de productie van cilinderkoppen voor Renault in zijn vestiging in Sunderland Engeland), omdat Renault een andere leverancier heeft gekozen die ze goedkoper kan leveren.

Renault voert sinds enkele jaren een doorgedreven besparingsbeleid en een ambitieuze strategische herpositionering om zijn financiële situatie om te buigen. Daarom verklaarde de Renault-groep, na een studie over de meest rendabele levering van cilinderkoppen, dat zij een interessantere leverancier had gevonden.

Begin 2024 zal de Nissanfabriek in Sunderland stoppen met de productie van cilinderkoppen op deze locatie. Dit besluit mag niet leiden tot banenverlies onder de 250 betrokken personen. Zij zullen worden overgeplaatst naar andere delen van het bedrijf.

In ieder geval zal de beëindiging van het contract met Nissan vragen doen rijzen over de toekomst van de alliantie tussen Renault en zijn Japanse partner. Sinds het schandaal van Carlos Ghosn, die lange tijd de belichaming van de alliantie was, is de twijfel groter dan ooit.

Renault wil niet langer cilinderkoppen van Nissan

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in