Proefproject levert Coyote meer gegevens op

6d geleden

SPW Mobility, Sofico en de rij-assistent Coyote lanceren het proefproject C-Roads. Het doel is de veiligheid op onze wegen te verbeteren door digitale gegevens tussen voertuigen en infrastructuur uit te wisselen en door informatie te bundelen.

Coyote en Sofico (Société de financement complémentaire des infrastructures) delen voortaan hun respectievelijke informatie over verschillende soorten hinder op het wegennet. Ze stellen daarbij hun gegevens ter beschikking van het Perex-centrum, dat het verkeer op het Waalse autowegennet controleert en beheert.

"Dit partnerschap zal het mogelijk maken de veiligheid van het Waalse wegennet te verbeteren, sneller rekening te houden met gebeurtenissen en op het juiste moment op de juiste plaats te informeren over verkeershinder", aldus Coyote Systems. Het bedrijf voorspelt ook dat deze uitwisseling de veiligheid voor iedereen, Coyote-gebruiker of niet, zou moeten vooruithelpen, "want door af te remmen bij het naderen van een gevaar op de weg, zullen Coyote-gebruikers ervoor zorgen dat andere bestuurders op de Waalse wegen vertragen."

"Een van de sleutels tot meer veiligheid op de weg is anticipatie", bevestigt Valérie De Bue, Waals minister van Verkeersveiligheid. "Deze nieuwe samenwerking verbetert de kwaliteit van de informatie die aan de gebruikers wordt doorgegeven en biedt daarnaast de mogelijkheid op een groter aantal gevaren te voorkomen. Het delen van gegevens biedt daarenboven een mogelijkheid voor de interventiediensten om sneller, beter en preciezer de aanwezigheid van bepaalde gevaren op de weg te identificeren en op te lossen. Nieuwe technologieën en het delen van data dragen hierdoor op een significante wijze toe aan een veiliger verkeer.”

Meer nauwkeurigheid

In de praktijk zullen gebruikers vaker en nauwkeuriger worden gewaarschuwd voor potentiële gevaren, zoals stilstaande voertuigen of objecten op de weg. Het belangrijkste is dat er drie nieuwe soorten waarschuwingen worden ingevoerd: aanwezigheid van dieren of voetgangers en wegwerkzaamheden.

De informatie zal afkomstig zijn van de Coyote-gemeenschap, maar ook van het Perex-centrum, dat vervolgens via een specifieke spraakaankondiging zal worden verduidelijkt. Er is geen update nodig voor deze nieuwe service. Ze is automatisch beschikbaar voor gebruikers van de smartphone-applicatie en de Nav+ en Up-boxen.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in