Politie in het Griekse Chalki kiest voor Citroën AMI

2w geleden

De Griekse eilanden blijken zeer aantrekkelijk voor autofabrikanten. Na Volkswagen in juni jongstleden meert nu ook Citroën aan, meer bepaald op Chalki om er een "Eco-Grieks" eiland van te maken. Citroën heeft, in samenwerking met Vinci, Syngelidis en Akuo Griekenland, een overeenkomst ondertekend met de Griekse regering om mee te helpen de economie op het eiland koolstofvrij te maken.

Het doel is alle traditionele auto’s met verbrandingsmotor te vervangen door elektrische exemplaren. Bewoners en bedrijven van het eiland krijgen de mogelijkheid om tegen betaalbare voorwaarden elektrische voertuigen aan te schaffen, "met gratis gebruik van alle innovatieve technologieën en onderling verbonden toepassingen waarin zij zijn geïntegreerd", aldus het persbericht.

Citroën heeft pas zijn eerste zes voertuigen afgeleverd aan deze kleine gemeenschap van ongeveer 500 inwoners.  De gemeente heeft twee ë-C4's en een ë-Spacetourer ontvangen, de energiemaatschappij heeft een ë-Jumpy in ontvangst genomen. De politie en de kustwacht hebben beide een Citroën AMI, perfect voor het navigeren door de haven en de smalle straatjes van het dorp.

Zal dat volstaan om boeven te pakken? Toch wel, want Chalki, dat vooral van toerisme en visserij leeft, is vooral voetgangersgebied. De maximumsnelheid van 40 km/u van de kleine Citroën volstaat dus ruimschoots!

tags-label Mobiliteit Citroën
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in