Onderzoek stelt dat "de verkeersveiligheid in België slecht wordt beheerd".

1w geleden

De vzw Mauto Défense, die opkomt voor de belangen van automobilisten en motorrijders, heeft de resultaten van haar laatste enquête bekendgemaakt.

Deze resultaten bevatten enkele interessante cijfers. Voor 86,6% van de respondenten wordt de verkeersveiligheid in België slecht beheerd. 87,4% vindt dat de verkeersveiligheid door te veel verschillende instanties wordt overschouwd, wat leidt tot inconsistenties die de weggebruikers in gevaar brengen.

Bovendien vindt 96% dat deze foutgevoelige onnauwkeurigheden moeten worden weggewerkt en voor bijna 90% zijn de snelheidsbeperkingen vrij slecht aangepast aan de verschillende situaties.

Meer dan 70% van de ondervraagden vinden dat er meer opleiding nodig is, zoals het halen van een rijbewijs gecombineerd met een cursus defensief rijden. Het is waar dat de opdracht van de traditionele rijscholen erin bestaat de verkeersregels uit het hoofd te leren en niet een auto in nood te besturen. Dat stemt tot nadenken...

Van 25 juli tot 15 september 2021 werden in het kader van de enquête 956 Belgische respondenten verzameld, van wie 55,4% in Brussel-Hoofdstad en 44,6% in de twee andere gewesten van het land (57% in Vlaanderen en 43% in Wallonië). 

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in