Nio bouwt een station voor verwisselbare batterijen

1w geleden

De Chinese fabrikant, die zich onlangs in Noorwegen heeft gevestigd, gelooft hard in het systeem van verwisselbare batterijen en zal binnenkort zijn eerste station openen dat in het land voor deze operatie is bestemd.

Enkele jaren geleden testte Renault het systeem van verwisselbare elektrische batterijen in Israël uit, maar het experiment werd stopgezet wegens een gebrek aan rentabiliteit. Sindsdien heeft alleen de Chinese fabrikant Nio het op deze manier volgehouden met een netwerk van ruilstations in China.

Het merk heeft nu zijn oog laten vallen op de Europese markt en begint in Noorwegen. Niet meer dan logisch dus dat Nio na de lancering van de ES8 SUV zijn eerste wisselstation in het Skandinavische land opent. De klant zal de keuze hebben om een abonnement, BaaS genaamd (Battery as a Service), te nemen om zijn batterij te vervangen.

Volgens de fabrikant heeft 92% van de nieuwe klanten toegezegd om gebruik te maken van de twintigtal stations die tegen volgend jaar in het hele land zullen worden gebouwd.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in