Model Y crasht in zelfrijdende modus

1w geleden

Op 3 november raakte een Tesla Model Y betrokken bij een verkeersongeval in de buurt van Los Angeles. Volgens de bestuurder was de autonome rijmodus, die geactiveerd was op het moment van het ongeval, verantwoordelijk.

De bestuurder verklaarde aan de Amerikaanse site The Verge dat hij niet in staat was om de controle over het voertuig terug te krijgen nadat het de verkeerde rijstrook van het verkeer was opgereden terwijl de FSD-functie (Full-Self Driving) aanstond. "De auto gaf een waarschuwing in de bocht. Ik probeerde de auto te draaien om hem weer op de rechterbaan te krijgen. Maar de wagen behield de controle en ging toch de verkeerde kant op." Er raakte gelukkig niemand gewond.

De NHTSA, het Amerikaanse agentschap voor de verkeersveiligheid, heeft besloten een onderzoek in te stellen om na te gaan wat er precies is gebeurd. Deze autonoom rijdende functie is nog niet verkrijgbaar in Europa. Het lijkt erop dat de technologie nog zijn weg heeft te gaan, alvorens ze de mens volledig kan vervangen.

tags-label Mobiliteit Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in