Moba: de gezondheidspas voor gebruikte auto-accu's

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Je beseft het misschien niet, maar de accu van een elektrische auto verliest - net als in elk ander apparaat - capaciteit als hij wordt opgeladen en ontladen. Een startende onderneming biedt daarom een "batterijcertificaat" aan om de gezondheidstoestand van de batterij te kennen bij de aankoop of verkoop van een tweedehands auto.

Wanneer batterijen achtereenvolgens worden geladen, gaat de conditie van hun cellen onvermijdelijk achteruit. Beschadigde cellen kunnen niet langer optimaal energie opslaan en afgeven, wat in het geval van een elektrische auto resulteert in een verlies aan actieradius. De gezondheidstoestand, SoH (State of Health) genoemd in het jargon van de elektromobiliteit, stelt ons in staat de "versheid" van de cellen te kennen volgens een percentage ten opzichte van hun optimale toestand. En dit is een van de belangrijkste elementen voor de doorverkoop van een elektrische auto!

Daarom brengt Moba nu een diagnosetool op de markt waarmee de SoH van een auto bij doorverkoop nauwkeurig kan worden vastgesteld. Samen met een OBD-stekker kan een smartphone-applicatie een digitaal certificaat genereren. Dit kan dan worden toegevoegd aan de rubrieksadvertentie op internet, waardoor het betreffende voertuig extra kwaliteitsondersteuning krijgt. Aan het einde van de overdracht kan ook een papieren versie aan de koper worden overhandigd.

Voorlopig is Moba voorbehouden aan professionals en biedt het verschillende formules, afhankelijk van het te verwachten volume tweedehandsauto's. Dit is een bloeiende dienst die zich zou moeten blijven ontwikkelen met het wijdverbreide gebruik van elektrische auto's in de toekomst. Volgens cijfers van het bedrijf zouden er in 2035 in Europa jaarlijks 14.500.000 gebruikte elektrische auto's worden verkocht. Een markt die dan 222,5 miljard euro waard is.

voor meer informatie : https://get-moba.com/

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in