Luik is de eerste Waalse stad met deelauto’s van Poppy

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Sinds maandag 6 februari kunnen bewoners en bezoekers van de ‘Cité Ardente’ gebruikmaken van de ‘free floating’-auto's van D'Ieterens dienst voor deelmobiliteit, een primeur in Wallonië.

Poppy is al goed ingeburgerd in de grote Vlaamse steden, en in Brussel. Nu komt het eindelijk ook naar Wallonië. Op grotere schaal, tenminste, want de beroemde rode auto's waren al in beperkte aantallen aanwezig op de luchthaven van Charleroi.

Net als in de andere steden zijn deze "free floating"-auto’s beschikbaar via een applicatie. Dit betekent dat, in tegenstelling tot andere diensten die vereisen dat voertuigen op bepaalde wachtplaatsen worden geparkeerd, Poppy's kunnen worden opgehaald en teruggebracht naar een willekeurige parkeerplaats. De zone Poppy-Liège beslaat het grootste deel van de stad, evenals Sart-Tilman, het winkelgebied Rocourt en enkele Interparkings.

Duizend parkeerplaatsen minder?

Voorlopig zijn er tachtig auto's, waaronder vijf busjes, actief. Deze vloot zal de komende maanden nog toenemen, want Poppy kondigt aan dat het zijn wagenpark zal verdrievoudigen. "We zijn blij dat we onze dienst aan de Luikenaars kunnen aanbieden. De stad Luik staat voor mobiliteitsuitdagingen die Poppy kan helpen oplossen. Eén gedeelde auto kan tot vijftien privé-auto's vervangen. Met de toevoeging van tachtig deelauto's kunnen meer dan duizend parkeerplaatsen worden vrijgemaakt," legt Sylvain Niset, CEO van Poppy Mobility, uit.

Ter gelegenheid van zijn lancering in Wallonië schenkt Poppy nieuwe gebruikers 20 euro gratis krediet om de applicatie uit te proberen

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in