Lage-emissiezones: Belgische boetes zijn de duurste ter wereld!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De lage-emissiezones in Brussel, Antwerpen en Gent behoren niet alleen tot de strengste, maar zijn ook het duurst voor overtreders of onoplettende bestuurders.

Dit is het resultaat van een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Britse vergelijkingsdienst voor verzekeringen Confused. Brussel is veruit de stad met de hoogste boete voor het overtreden van de regels: 350 euro! Dat is 200 euro meer dan in de LEZs van Antwerpen en Gent, die de tweede plek bekleden in deze trieste ranking.

150 euro is ook de prijs die een buitenlandse bestuurder zal moeten betalen als hij vergeet zich online te registreren alvorens de LEZ in te rijden, zelfs als zijn voertuig aan de LEZ-criteria voldoet. Een dieselauto moet ten minste Euro 5 zijn en een benzine Euro 2 voor tolvrije toegang in de LEZ-zone.

Na de Belgische steden volgen de Nederlandse: Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Arnhem (tot Euro 4 voor diesel) leggen overtreders van het verbod een boete op van 100 euro. Een soortgelijk tarief wordt toegepast in Barcelona (Euro 4 voor diesel, Euro 3 voor benzine).

Londen (diesel: Euro 6, benzine: Euro 4) komt daarna met 96 euro en Stockholm (Euro 5 voor alle voertuigen) met 94 euro.

Elders in de wereld kost het u in Peking slechts 14 euro (limiet: Euro 2) bij een overtreding; de Chinese hoofdstad is in dit opzicht de goedkoopste ter wereld.

Tags: Mobiliteit
Lage-emissiezones: Belgische boetes zijn de duurste ter wereld!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in