Je auto wassen wanneer het verboden is? Toch is mogelijk!

1mnd geleden

Door de hoge temperaturen die we nu al enkele weken meemaken, gekoppeld aan het uitblijven van ene regen, staan veel rivieren en de grondwaterspiegels op hun laagste peil. Als gevolg daarvan hebben veel gemeenten het besproeien van tuinen of het wassen van auto's verboden. Er is echter een volkomen legale (en ecologische) manier om de auto te wassen: de carwash!

TRAXIO, de federatie van de mobiliteitssector, herinnert ons eraan dat het, om uw auto te wassen en zo veel mogelijk water te besparen, beter is om naar een professionele autowasstraat te gaan dan zich naar de tuinslang en de emmer te haasten.

Johan Maesen, carwashvertegenwoordiger bij TRAXIO, legt uit: "Professionele carwashinstallaties gebruiken 90% gerecycleerd water, waardoor ze duurzamer zijn dan thuis je auto wassen. Bovendien maken de meeste autowasstraten gebruik van regenwatertanks. Stadswater is het laatste redmiddel. Hij gaat verder: "Het debiet van een tuinkraan is ongeveer 20 liter per minuut. Uw auto nat maken, wassen met één of twee emmers water en dan snel afspoelen verbruikt ongeveer 100 liter water, dat is bijna twee keer zoveel als een ritje naar de carwash. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ongefilterd afvalwater detergenten en vuil of modder in de afvoer meeneemt.”

Tags: Mobiliteit
Je auto wassen wanneer het verboden is? Toch is mogelijk!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in