Is Geely straks eigenaar van Renault?

3w geleden | Nicolas Morlet

Renault heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in twee afzonderlijke entiteiten wil opsplitsen: één voor elektrificatie, die het grootste deel van de activiteit zal vertegenwoordigen, en een tweede voor de voortzetting van de ontwikkeling van verbrandingsmotoren en hybrides. Voor het laatste luik wil de Franse groep in zee met internationale partners, waaronder een Chinese autogigant.

Om zich beter te concentreren op elektrificatie, voert Renault naar verluidt besprekingen met de Chinese groep Geely en een oliemaatschappij waarvan de naam niet is bekendgemaakt, om de door de splitsing ontstane entiteit voor verbrandingsmotoren en hybriden te ontwikkelen. De Franse fabrikant zou 40% van de aandelen behouden, net zoals Geely, waarop een oliemaatschappij de resterende 20% verwerft. Aldus Reuters, dat interne bronnen aanhaalt, en eraan toevoegt dat "er ook andere wegen zijn met andere fabrikanten".

Geely, een zwaargewicht op de Chinese markt, is ook een van de Chinese autoconcerns met de grootste ambities op internationaal niveau. Het is al aanwezig in China met zijn Lynk&Co en Polestar-merken... of gewoon Volvo en Lotus. Zij bezit ook 50% van Smart en een tiende van Mercedes-Benz.

Is Geely straks eigenaar van Renault?

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in