In dit Europese land verkoopt Hyundai alleen nog maar elektrische auto's

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Vanaf 1 januari 2023 heeft Hyundai in een zeer specifiek Europees land alle niet-elektrische modellen uit zijn catalogus verwijderd en is daarmee het eerste algemene merk dat volledig overstapt op elektrische auto's.

Vanaf gisteren is het niet meer mogelijk om een benzine, diesel, hybride of plug-inhybride Hyundai te bestellen. Wees gerust, dit radicale besluit geldt alleen voor Noorwegen. Noorwegen is inderdaad een uitzondering op de Europese automarkt: meer dan 8 van de 10 verkochte auto's in het land zijn nu 100% elektrisch! En bij Hyundai was dit aandeel zelfs nog hoger. Het is dan ook eerder een logische evolutie dan een echte revolutie voor het Koreaanse bedrijf.

Voorlopig blijven alleen de batterij- en waterstofelektrische auto's over, dat wil zeggen vier modellen: de Kona Electric, de Ioniq 5 en 6 en de Nexo SUV. De Tucson Plug-In is nog steeds beschikbaar op de Noorse website, maar wordt aangekondigd als een "uitdovend model", dus waarschijnlijk zolang de voorraad strekt.

Het is in ieder geval een geweldige primeur, die snel gevolgd zou kunnen worden door vele andere merken. Want als de Europese Unie heeft besloten de verkoop van niet-elektrische auto's in 2035 te verbieden, wil Noorwegen hetzelfde doen maar dan vanaf... 2025!

In dit Europese land verkoopt Hyundai alleen nog maar elektrische auto's
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in