Het autosalon van Genève vindt binnenkort plaats in... Qatar!

3w geleden | Nicolas Morlet

Het autosalon van Genève, dat in februari in de Zwitserse hoofdstad zijn deuren opent, wordt ook geëxporteerd. Liefst 3.000 kilometer verderop naar Doha, de hoofdstad van Qatar. Het evenement komt niet in de plaats van het "echte" autosalon van Genève, maar zal later plaatsvinden, eind 2022 of 2023.

Deze op zijn zachtst gezegd verrassende aankondiging is het resultaat van een partnerschap tussen GIMS, het bedrijf dat de show van Genève organiseert, en Qatar Tourism. Het emiraat, een absolute monarchie, wil zich richten op toerisme om er "een toonaangevende bestemming in de wereld" van te maken, en om de opwinding rond het Wereldkampioenschap Voetbal dat in december 2022 in het land gepland is, te verlengen. Exacte data zijn er nog niet, maar zullen "in de komende weken" worden bekendgemaakt.

 

Trots en vereerd

Natuurlijk zwaaien beide partners met lofbetuigingen. Qatar Tourism zegt "blij te zijn met het partnerschap" en "uit te kijken naar de samenwerking"; de GIMS noemt zich "trots en vereerd". Vraag is of dit partnership niet eerder is ontstaan binnen de context waarin autofabrikanten steeds terughoudender worden om nog in autoshows te investeren, en de meest prestigieuze steeds vaker links laten liggen.

 

Misschien zal de bijzondere ligging van Doha, in een omgeving van weelde, de luxe- en prestigefabrikanten kunnen verleiden. Hoewel het erop lijkt dat geld niet alles kan kopen.

 

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in