Het Europees Parlement rijdt in Koreaanse waterstofauto's

1w geleden | Nicolas Morlet

Enkele dagen nadat het Europees Parlement het verbod op de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotor in de hele Unie vanaf 2035 had goedgekeurd, heeft het 10 waterstofauto's in ontvangst genomen. Deze Hyundai Nexo’s zullen worden gebruikt voor het officiële vervoer van vipgasten.

Met deze keuze wil het parlement een krachtig signaal van steun aan de waterstofzuil afgeven: "De overgang naar een emissievrij wagenpark is in volle gang en zal alleen mogelijk zijn door de inzet van alle mogelijke emissievrije technologieën. Waterstoftechnologie speelt in dit opzicht een cruciale rol en daarom steunt het Europees Parlement deze technologie en maakt het reeds gebruik van waterstof in personenauto's en zo spoedig mogelijk ook in het vrachtvervoer", aldus de communicatiedienst van het Parlement.

"Het is belangrijk dat we samenwerken om een ambitieuze verordening inzake de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen tot stand te brengen en dat deze in de hele EU met emissievrije auto's wordt ingevoerd. Dit zal vertrouwen wekken bij alle belanghebbenden, van fabrikanten tot vervoersexploitanten en infrastructuurleveranciers", voegt de Hyundai Motor Company eraan toe.

Hoewel we een instelling als het Europese parlement alleen maar kunnen feliciteren met het feit dat zij haar ecologische imago wil verbeteren en de ontwikkeling van een dergelijke technologie wil aanmoedigen, roept de voertuigkeuze toch vragen op. Natuurlijk zijn er op dit moment slechts twee waterstofaangedreven modellen op de markt (de Hyundai Nexo en de Toyota Mirai), maar feit blijft dat de vipgasten van Europa's hoogste autoriteit voortaan vervoerd  zullen worden... in een Koreaanse auto!

Het Europees Parlement rijdt in Koreaanse waterstofauto's
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in