Franse verkeersborden veranderen

1mnd geleden

Vanaf vandaag worden nieuwe verkeersborden van kracht in de Franse verkeerswet, met name het "voetganger-fietser"-verkeerslicht en de afteller.

Deze maatregelen, die zijn opgenomen in een decreet van het ministerie van Binnenlandse Zaken van 13 juni, zijn bedoeld om voetgangersoversteekplaatsen veiliger te maken, fietsverkeer duidelijker te markeren en de veiligheidsafstanden in tunnels beter aan te geven.

Het gemengde fiets-voetgangerslicht, dat in Straatsburg is getest, kan worden gebruikt wanneer een fietspad naast een voetgangersoversteekplaats loopt. Het licht bevat de afbeelding van zowel een voetganger als een fiets, om fietsers erop te wijzen dat zij het voetgangerslicht moeten respecteren. Dit is een bestaande maar vaak genegeerde regel van de verkeerswet.

Een ander aangekondigd apparaat: het aftellen bij voetgangersoversteekplaatsen. Het systeem, dat reeds is getest in Straatsburg, Vannes en Neuilly-sur-Seine, geeft voetgangers aan hoe lang zij op groen licht moeten wachten en hoeveel tijd zij nog hebben om over te steken.

Uit de evaluatieverslagen van de plaatselijke experimenten blijkt een zeer positieve ontvangst door de voetgangers, die zich door dit toestel gerustgesteld voelen. Bijna de helft van hen zegt zelfs te worden aangemoedigd hun gedrag te veranderen door de oversteekplaatsborden te respecteren.

Het decreet introduceert ook twee nieuwe informatieborden over veiligheidsafstanden in wegtunnels. De borden wijzen de bestuurders op de veilige afstanden die zij moeten respecteren met behulp van de blauwe markeringen die aan de zijkant van de tunnels zijn aangebracht. Deze borden vergezellen andere die de in acht te nemen afstand tussen twee voertuigen in meters aangeven.

Tags: Mobiliteit
Franse verkeersborden veranderen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in