Ford leert senioren rijden

1w geleden | Nicolas Morlet

Op 8 oktober bieden Ford en de Stad Lommel aan 48 senioren een rijopleiding aan op de Lomme Proving Ground. Dit initiatief is erop gericht mensen van 65 jaar en ouder beter te integreren in het wegverkeer.

De opleiding maakt deel uit van de wereldwijde "Month of Caring", die een reeks door Ford opgezette initiatieven bundelt. Het vindt plaats naast het Europese Ford-programma Driving Skills for Life. Dat reikt al sinds 2014 aan 3.700 jonge bestuurders de sleutels tot veiliger en verantwoordelijker rijden.

 

Deze keer zijn het senioren die een soortgelijke ervaring zullen opdoen tijdens een halve dag durende sessie waarin de onderwerpen voertuigbeheersing, noodremmen en afleiding aan bod komen. De deelnemers kunnen zich ook bijscholen over de nieuwste rijhulpsystemen. Dit alles onder begeleiding van professionele instructeurs.

 

"Volgens de demografische statistieken zal tegen het einde van dit decennium een kwart van de bestuurders op de Belgische wegen 65 jaar en ouder zijn. Door hen in staat te stellen hun rijvaardigheid te beoordelen en hen de middelen aan te reiken om eventuele tekortkomingen te verhelpen, wordt niet alleen de verkeersveiligheid in het algemeen bevorderd, maar kunnen diezelfde senioren ook langer hun onafhankelijkheid en bijgevolg hun psychologisch welzijn behouden", aldus de fabrikant.

 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.lommel.be/ford. De deelnemers zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in