Euro 7-norm: fabrikanten winnen de strijd

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Uiteindelijk zal de Euro 7-emissienorm naar verwachting minder drastisch zijn dan verwacht, waardoor de merken tijd hebben om zich aan te passen.

Het was een van de grote angsten van de Europese autofabrikanten dat de komende Euro 7-norm, die vanaf begin 2026 in voege treedt zéér strenge emissienormen zou opleggen. De schrik zat er goed in. Volgens Politico, dat een betrouwbare bron binnen de Europese Commissie citeert, is de publicatie van deze toekomstige norm gepland voor 9 november.

Hoewel het verbod op verbrandingsmotoren in Europa is vastgelegd voor 2035, vreesde de auto-industrie dat de Euro 7-norm het nu al vrijwel verplicht zou maken om over te schakelen op elektrische voertuigen vanwege de toegestane uitstootsniveaus, die met verbrandingsmotoren bijna onmogelijk te halen zouden zijn. We moeten er verder aan herinneren dat het vanwege deze ontwerpnorm is dat veel fabrikanten de klasse van stadsauto’s verlaten. Uiteindelijk besloot de wetgever zijn oorspronkelijke standpunt bij te stellen om de autofabrikanten in staat te stellen zich makkelijker aan te passen aan de toekomstige normen van 2035.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in