Elektrische auto's: vrijstelling voor Ferrari en Lamborghini?

11mnd geleden

Geconfronteerd met een verbod op de verkoop van auto's met verbrandingsmotor in 2035, wil de Italiaanse minister van Ecologie de EU ervan overtuigen de kroonparels van Italië een jokerkaart te geven.

Het besluit werd deze zomer genomen door de Europese Commissie: de verkoop van auto's met verbrandingsmotoren eindigt in 2035. Tegen die datum mogen in Europa geen diesel-, benzine- of zelfs hybride voertuigen meer worden verkocht, alleen nog elektrische voertuigen.

 

Tegen die tijd zullen de fabrikanten zich moeten aanpassen en vele hebben al aangekondigd dat zij hun eigen modellen met verbrandingsmotor niet langer in productie zullen houden.

 

Red de V12

 

Sommigen lijken echter minder haast te hebben dan anderen om de bladzijde om te slaan. Dit geldt met name voor sportwagenspecialisten met fabelachtige V8-, V10- of V12-motoren, die zwaar en snel in elektrische aandrijving zullen moeten investeren. Roberto Cingolani, de Italiaanse minister van Ecologie, lijkt Ferrari en Lamborghini te willen helpen door een vrijstelling van Europa te vragen.

 

Lage productie?

 

Het argument dat Ferrari en Lamborghini kleinschalig produceren zal er niet zomaar ingaan, omdat deze twee fabrikanten toch jaarlijks respectievelijk 9.000 en 7.500 eenheden verkopen en hun productie willen opdrijven.

 

Het mag een verrassing heten mocht Europa met dit verzoek instemmen. Roberto Cingolani, tot voor kort een niet-uitvoerend lid van het bestuur van Ferrari, zal het tenminste hebben geprobeerd.

 

Tags: Mobiliteit
Elektrische auto's: vrijstelling voor Ferrari en Lamborghini?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in