Een derde van de werknemers wil geen elektrische auto

1mnd geleden

Uit een enquête van het sociaal secretariaat Securex blijkt dat 3 op de 10 werknemers in België huiverig staat tegenover het bezit van een elektrische bedrijfswagen. Vanaf 2026 genieten bedrijven echter alleen nog belastingvoordelen voor 100% elektrische auto's.

Volgens de enquête neemt 31% van de ondervraagde werknemers om verschillende redenen geen genoegen met een elektrische bedrijfswagen. De helft van hen zegt dat dit type voertuig niet aan hun professionele behoeften voldoet, omdat zij lange afstanden afleggen. Een vijfde van hen is van mening dat elektrische auto's nog niet betrouwbaar genoeg zijn.

 

Omgekeerd zou 42% van de ondervraagde werknemers bereid zijn over te stappen op een elektrische auto, zij het onder bepaalde voorwaarden. Voor de helft van hen is de garantie dat er voldoende oplaadstations zullen zijn, doorslaggevend. Hetzelfde aantal is ook van mening dat een e-auto noodzakelijkerwijs aan hun persoonlijke en professionele behoeften moet voldoen. Verder wil een derde onder hen er zeker van zijn dat de elektrische auto niet tot meer kosten zal leiden.

 

"We zien dat de voorwaarden die de werknemers opleggen vooral te wijten zijn aan het feit dat ze niet voldoende geïnformeerd zijn over de elektrische auto en zijn infrastructuur", besluit Guillaume Bosmans, HR Research Associate bij Securex. "Dit is iets waar de regering nog moet aan werken. "

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in