Duitsland verzet zich tegen Europees verbod op de verkoop van verbrandingsmotoren

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Het verbod op de verkoop van nieuwe brandstofauto’s vanaf 2035, pas enkele dagen geleden door het Europees Parlement goedgekeurd, zit nu al in de problemen. Bij monde van zijn minister van Financiën is Duitsland ertegen gekant. Dit onderwerp belooft in een lange discussie te ontaarden.

Minister Christian Lindner wil uitzonderingen behouden voor een aantal "nichesectoren" zodat deze ook na de periode tot 1 januari 2035 olie kunnen blijven gebruiken. Dit verzoek is in overeenstemming met het zogenaamde "Ferrari-amendement", dat fabrikanten van luxewagens die minder dan 10.000 auto's per jaar produceren, toestaat nog ten minste één jaar verbrandingsmotoren op de markt te blijven brengen.

Ook Frankrijk zou zich achter zijn buren scharen, omdat het de datum te dichtbij vindt en daarom mogelijks schadelijk voor zijn auto-industrie; Tsjechië heeft laten weten dat het eveneens gekant is tegen het voorstel. De premier van het land schrok er niet voor terug de Europese verkozenen als "groene fanatici" af te schilderen.

Het is duidelijk dat de besprekingen op zijn zachtst gezegd stormachtig zullen verlopen. De bekrachtiging van het wetsvoorstel staat op de agenda van de Europese Raad op 28 juni.

Tags: Mobiliteit
Duitsland verzet zich tegen Europees verbod op de verkoop van verbrandingsmotoren
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in